RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Діяв під виглядом далекобійника: у порту Одеси затримали російського шпигуна, фото

СБУ затримала агента росіян, який розвідував місця дислокації та переміщення українських бойових кораблів. Фігурант діяв під виглядом водія-дальнобійника, що здійснює міжрегіональні вантажні перевезення.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео

"Контррозвідка Служби безпеки зірвала плани агресора отримати актуальну інформацію про Сили оборони в акваторії Чорного моря. У результаті спецоперації у Запоріжжі затримано агента воєнної розвідки РФ, який розвідував місця дислокації та переміщення українських бойових кораблів. У зоні його особливої уваги були пункти базування та маршрути виходу у відкрите море броньованих артилерійських катерів ЗСУ. Для збору розвідданих фігурант діяв під прикриттям водія-далекобійника, який здійснює міжрегіональні вантажні перевезення. Перебуваючи за кермом фури, він заїжджав на територію портів для отримання комерційних вантажів, але в той самий час намагався приховано фіксувати геолокації кораблів ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окупанти сподівалися отримати розвідувальну інформацію для планування бойових операцій у морській акваторії України.

"Щоб запобігти цьому, Служба безпеки завчасно викрила російського агента і поетапно задокументувала його злочинну діяльність. Це дозволило своєчасно провести комплексні заходи для убезпечення українських військових суден", - сказано в повідомленні.

Зловмисника затримали "на гарячому", коли він стежив за кораблями ЗСУ поблизу Одеського морпорту і намагався звітувати агресору.

"Також у ході розслідування стало відомо про додаткове завдання російського агента - шпигувати за сухопутними підрозділами ЗСУ на узбережжі Чорного моря. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ викрила зрадників на одному з підприємств в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані піймали колаборанта