RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Львові ТЦК викрали волонтера: з’явилась реакція омбудсмена

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець вимагає розслідування ситуації у Львові, де працівники ТЦК силою затримали місцевого волонтера Кирила Тарана.

Про це омбудсмен написав у Telegram.

Читайте також: На Волині поліція і ТЦК запхали в авто батька бійця, який воює на передовій: відео

"Обурений черговим фактом жорсткого затримання призовника представниками ТЦК. У Львові працівники ТЦК силою затримали місцевого волонтера Кирила Тарана. Інформацію про інцидент, що стався в ніч проти 16 березня, разом з відео оприлюднила в соцмережі його дружина", - йдеться у повідомленні.

Омбудсмен додав, що за її словами, представники ТЦК схопили Кирила посеред вулиці та силоміць заштовхали до мінібуса. Повістки при цьому не вручали. Згодом чоловіка привезли до Шевченківського РТЦК та СП. Він відмовився проходити ВЛК через проблеми зі здоров’ям та відсутність при собі медичних документів, які б це підтвердили. Дружина Кирила каже, що під ранок вже був готовий наказ про її чоловіка і його одразу відправили до військової частини на полігон у Рівне.

"На ситуацію миттєво відреагував мій Представник у Львівській області Тарас Подвірний. Щойно стало відомо про інцидент, він прибув до Шевченківського РТЦК, аби з’ясувати ситуацію на місці. Сюди ж приїхав і начальник РТЦК. Моєму Представнику надали безперешкодний доступ до документів по Кирилу Тарану" , - зазначив Лубинець.

За його словами, також по цій справі відбулась нарада з обласним ТЦК. Вирішили призначити повторне проходження ВЛК, за підсумками якого обласне ТЦК ухвалюватиме рішення по Кирилу Тарану. Водночас, начальник Львівського обласного ТЦК та СП Артур Ніязов погодився, що було порушення. Він повідомив, що за фактом інциденту із затриманням Кирила Тарана призначили службове розслідування, за результатами якого винних притягнуть до відповідальності.

"Вкотре наголошую, що силові затримання призовників, побиття, погрози, залякування - це неприпустимо, так не має бути в нашому демократичному суспільстві. Звертаюсь до органів військового командування щодо посилення контролю та неухильного дотримання вимог законодавства під час проведення мобілізаційних заходів, військового обліку громадян та проходження ними ВЛК", - підкреслив Лубінець.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Полтавщині чоловік отримав 18 повісток і не витримав.

  • Вас також може зацікавити:

На Закарпатті працівники ТЦК схопили водія автобуса, який привіз дитячу збірну на змагання: подробиці скандалу

Чи мають право працівники ТЦК заходити на приватну територію: українцям дали пояснення

Що робити, якщо працівники ТЦК намагаються "запхати" вас в авто: пояснення юриста