RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Заштовхали в бус і за дві години мобілізували: у Львові ТЦК схопили волонтера, що працював на ЗСУ, відео

У Львові стався черговий скандал з працівниками ТЦК, які примусово мобілізували волонтера.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію.

Про затримання волонтера Кирила Тарана у Львові повідомила його дружина Віолетта. За її словами, 15 березня працівники ТЦК затримали чоловіка у центрі міста, застосували силу та запхали його у бус.

Читайте також: В одній з областей ТЦК дозволять користуватися камерами спостереження

Поліція, за словами Віолетти, ніяк не реагували на дії працівників ТЦК. Згодом жінка дізналася, що Кирила відправили до військової частини у Рівному.

"Побиття, тиск, погрози, нанесено матеріальні збитки (порвано куртку, штани, розбито окуляри та телефон). Поліція - бездіє. Є заяви. Оперативна група ВСП прибувала на місце, однак жодних пояснень не відібрала", - додала жінка, коментуючи примусову мобілізацію свого чоловіка.

Віолетта також розповіла, що Кирило не проходив ВЛК, бо не мав при собі медичних документів. Однак йому вручили готовий наказ про мобілізацію, на якому вже був підпис начальника Шевченківського РТЦК та СП. Відмову проходити ВЛК без необхідних документів працівники військкомату не зафіксували.

"На місце викликали поліцію та працівників ВСП, поки вони приїхали на нього зробили наказ про мобілізацію, хоча він не пройшов ВЛК (не був в жодному кабінеті лікаря). Станом на зараз мій чоловік в дорозі до військові частини, яка знаходить у м. Рівне", - резюмувала жінка.

На скандал згодом відреагував начальник Львівського обласного ТЦК Артур Ніязов. За його словами, за цим фактом проведуть розслідування, а винних притягнуть до відповідальності.

До примусової мобілізації Кирило Таран займався волонтерством та активно допомагав Силам оборони. Чоловік налагодив виготовлення спеціалізованих виробів - скидів та хвостовиків для БПЛА/мін, та захисту для обладнання Starlink.

За кілька тижнів до примусової мобілізації Кирило Таран продемонстрував об'єми свого виробництва. На оприлюднених кадрах можна було побачити, як 3D-принтер виготовляє скиди та хвостовики. Лише у лютому підприємство Тарана виготовило 18-20 кг скидів для БПЛА.

"Якщо у виробах, це приблизно 350-400 скидів. У день це приблизно 15-20 скидів Якщо у пластику, то це приблизно 10 тисяч грн у місяць. Це 4 принтери, плюс 3 друкаря. Тобто, у місяць це 1200-1800 скидів, це не повний необхідний обʼєм, але степ бай степ. Кошти будем збирати поступово та закупати обладнання, всі звіти як завжди будемо виставляти на сторінці", - зазначив Таран та закликав небайдужих громадян надсилати донати для виробництва специфічних товарів для потреб ЗСУ.

Раніше ми розповідали, чому мобілізацію в Україні слід негайно змінити.

Вас може зацікавити:

Перевертні у ТЦК: як припинити свавілля у військкоматах

Воєнкомів-хабарників треба садити, а не на фронт відправляти - командир підрозділу ЗСУ

Вокаліст київського гурту заявив, що його викрали і побили представники ТЦК в Чернівцях