RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Чиновник Київської ОВА шпигував під виглядом капелана: фото затримання "крота"

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного із департаментів Київської обласної військової адміністрації.

Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

Читайте також: У ЗСУ виявили підполковника, який працював на ФСБ

Спецоперація була проведена за сприяння Київської обласної військової адміністрації та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Вказано, що затримати поплічника російської спецслужби вдалося у Києві. Чоловік під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, хотів долучитися до однієї з бойових бригад ДШВ з метою шпигунства за місцями її базування та переміщення у напрямку передової.

Зауважується, що "у такий спосіб він сподівався розширити свої "можливості" щодо збору даних про озброєння, робочі плани та бойові операції українських захисників".

Проте співробітники СБУ вчасно викрили "крота", встановили його російських керівників та задокументували їх комунікацію в месенджері. Під час затримання у зрадника вилучено мобільний телефон із доказами листування.

СБУ вказує наступне: "Наступним етапом було затримання фігуранта, коли він уже проходив співбесіди у штабі Командування українських десантників щодо "зарахування" до лав ЗСУ".

За інформацією слідства, затриманим виявився головний спеціаліст одного із департаментів Київської обласної військової адміністрації. Його завербували дистанційно. А для того, щоб видавати себе за капелана, киянин навіть зробив фальшиву "довідку" про нібито належність до парафіян однієї з конфесій.

Наразі фігурантові повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та обрано запобіжний захід, а саме – тримання під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агентів ФСБ, які готували удари по Київській телевежі та військових об’єктах.

  • Вас також може зацікавити:

Затримано колишнього топ-чиновника ЗСУ: займався постачанням харчування, фото

У Дніпрі затримали агента ФСБ: готував удар по ТЕС та військовому шпиталю

Вкрав протезний завод і медичну базу: нові подробиці скандалу з топ-корупціонером в ЗСУ