RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

СБУ затримала соратника Януковича на спробі втечі з України. Фото і подробиці

Служба безпеки України продовжує викривати колаборантів та затримувати зрадників Батьківщини. Зокрема, на Сумщині взяли на гарячому ексрегіонала, який наводив російські КАБи на об’єкти ЗСУ, а тепер завадили втечі з України колишнього нардепа тієї ж забороненої партії, який сприяв збройній агресії РФ.

Про це написали у Telegram-каналі СБУ.

Йдеться про Владислава Лук’янова, одного з лідерів "Партії регіонів", який був одним з публічних спікерів команди Януковича.

Зловмисника затримали неподалік прикордонного пункту пропуску на Одещині. 60-річний підозрюваний намагався виїхати до сусідньої країни, представляючись як особа непризовного віку. За інформацією слідства, у 2020 році він став депутатом міськради Бахмута від забороненої ОПЗЖ.

Після того, як частину регіону було захоплено, підозрюваний вирішив співпрацювати з ворогом й "перереєстрував" свою компанію інтернет-провайдера відповідно до російського законодавства. Крім цього, він надав ФСБ повний доступ до наявного обладнання, що дозволило російським спецслужбам контролювати інтернет-активність місцевого населення.

Читайте також: На Сумщині жінка наводила КАБи на позиції ЗСУ: фото затримання зрадниці

Сам депутат переїхав на контрольовану Україною територію і віддалено керував компанією. При цьому, він регулярно сплачував кошти до бюджету РФ у формі "податків" та "зборів", фінансуючи тим самим військово-промисловий комплекс Росії та її окупаційні угруповання, які ведуть війну проти України.

Крім того, злочинець публічно виправдовував збройну агресію РФ, що було неодноразово висвітлено у прокремлівських Телеграм-каналах. Пізніше злочинець вирішив втекти за кордон. Під час обшуку у затриманого було вилучено мобільний телефон і чорнові записи, які містять докази його злочинних дій.

Наразі депутату повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації незаконної діяльності фігуранта. Йому загрожує тюремне ув’язнення.

Варто зазначити, що Владислав Лук'янов у 2010 році брав участь у масових бійках у сесійній залі Верховної Ради, коли члени "Партії регіонів" намагалися протиснути ратифікацію Харківських угод, що передбачали подовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі з 2017 до 2042 року.

Після подій Революції Гідності Лук’янов повернувся на Донбас, де брав участь у захопленні міськвиконкому в Харцизьку, виступав на мітингах під прапорами сепаратистів та підтримував проведення референдуму щодо відділення Донбасу від України. Однак у 2019 році стало відомо, що він повернувся до Києва і навіть взяв участь у виборах до Громадської Ради КМДА.

Раніше СБУ затримала російську агентку, яка наводила російські ракети на Харків.

  • Вас також може зацікавити:

Кремль звинуватив Україну у теракті в Крокусі: з’явилась реакція СБУ

В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото

Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео