RU  UA

Росіяни готують "м'ясний штурм" Часового Яру: наскільки серйозна загроза

Ймовірно, захопити Часів Яр до 9 травня росіянам не вдасться, але ризики того, що ворог матиме успіхи на цьому напрямку, досить високі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Читайте також: Ворог стягнув найкращі підрозділи для наступу на Часів Яр: що відбувається на фронті

"Часів Яр росіяни планують і оточити, і в лоб - характерна тактика російських військ. Як вони атакували на інших напрямках, так буде і тут. Зараз прикметно, що російські війська будуть ще зрізати виступ, який є в районі Білогорівки, тобто вони пожвавили наступ в районі Білогорівки і Сіверського і намагаються вирівнювати там фронт, оскільки остерігаються, що з флангів можуть атакувати наші війська і на контрударі не дати російським військам обійти Часів Яр, щонайменше, з півночі", - сказав Мусієнко.

Він наголосив, що, очевидно, що намагання зараз саме, в тому числі, оточення і лобова атака. Тож нічого нового тут не буде.

"Зараз канал Сіверській Донець дещо стримує просування ворога, є можливість використовувати ефективно цю природну перешкоду. Але, разом з тим, ситуація доволі таки складна, російські війська не рахуються з втратами, але все одно будуть сунути. Видно, що для них це одна із пріоритетних цілей під час цього наступу - це висоти в районі Часового Яру, і це один з напрямків, де будуть найбільш запеклі бої. Скоріше за все до 9 травня не вдасться їм захопити Часів Яр, але ризики того, що ворог матиме успіхи на цьому напрямку, достатньо високі", - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові розповіли про тактику росіян на Бахмутському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

В ISW назвали місто, яке можуть захопити росіяни найближчим часом

Дуже страшна і дешева зброя: росіяни перейшли до нової тактики на Донбасі

Росіяни вирахували "вікно" для ударів: як Україні протистояти авіанальотам ворога