RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ворог намагається вибити Сили оборони з плацдармів на лівобережжі Дніпра: зведення Генштабу

Російська армія намагається витіснити ЗСУ з плацдармів на лівому березі Дніпра в Херсонській області та атакує на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському, Новопавлівському та Оріхівському напрямках.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Росіяни намагалися вибити ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра: зведення Генштабу

"Протягом минулої доби відбулося 102 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 29 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснив 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямі ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку окупанти 13 разів атакували позиції наших захисників у районах населених пунктів Твердохлібове, Кремінна Луганської області та Ямполівка, Терни, Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 23 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'яне, Спірне, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 31 атаку в районах населених пунктів Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Уманське, Новобахмутівка Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка, Побєда, Урожайне Донецької області, де ворог за підтримки авіації 23 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 5 разів атакував позиції наших захисників у районі Старомайорського Донецької області та на північний захід від Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, минулої доби ворог здійснив 7 безуспішних атак на позиції наших військ.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу та 1 пункту управління противника", - додали в пресслужбі.

Також повідомляється, що в Чорному та Азовському морях ворожі кораблі відсутні.

"В Середземному морі 7 ворожих кораблів, серед яких 3 - носії крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 20 ракет. За добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря - 12 суден, з них 2 рухались з протоки Босфор, до Чорного моря - 22 судна, з них 7 продовжили рух у напрямку протоки Босфор", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ISW проаналізували зміни на фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Україна розробила план для контрнаступу: Зеленський заінтригував заявою

Атака тривала майже сім годин: "шахеди" долетіли до Львівщини, в кількох областях лунали вибухи

Глава Пентагону розкритикував атаки України по російських НПЗ