RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Джанкой, Гвардійське, Сімферополь: в окупованому Криму вночі прогриміли десятки вибухів

У тимчасово окупованому Криму, після того, як там накрили командний пункт, в якому були високопоставлені російські офіцери, пролунали вибухи – в ніч на 30 квітня фіксували серію гучних вибухів у Сімферополі, Гвардійському та Джанкої.

Про це повідомляли в російських Telegram-каналах.

Читайте також: З фортеці перетвориться на пастку: що чекає окупантів в Криму після отримання Україною зброї

Зокрема Telegram-канал Astra писав, що гучні вибухи чули в Сімферополі, додавалося, що Кримський міст був тимчасово перекритий, проте пізніше його все-таки відкрили.

Telegram-канал SHOT писав, що про вибухи повідомляли в Сімферополі та Джанкої – серія гучних вибухів нібито пролунала у небі над містами. Варто зауважити, що саме у Джанкої розташований ворожий аеродром, також там базується одна з бригад противника.

Місцеві мешканці повідомляли, що перші вибухи пролунали приблизно о 1:25 ночі, загалом їх було понад десять. Згадується, що вночі також писали про ракетну небезпеку над Кримським мостом, проте рух мостом відновили о 02:09. Також зауважували, що під ударом опинилося Гвардійське.

Російські пропагандистські канали вказували, що вночі над містами працювала ППО – за попередньою інформацією, росіяни вночі над тимчасово окупованим Кримом нібито збили декілька повітряних цілей. Один з каналів вказує, що за ніч вдалося збити 8 з 15 цілей. Інформацію про постраждалих та руйнування не вказують.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в своєму Telegram-каналі також згадував про нічну атаку по Криму – він показав повідомлення з російського каналу, де зауважують, що за ніч вдалося начебто збити 3 ракети ATACMS, збивали "дуже близько до землі".

"Крим знову все збив близько до землі. Яким аеродромом чи кораблем - дізнаємось з офіційного повідомлення Генштабу…", – додав Андрющенко.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, які території опинились у зоні ураження ракет ATACMS, отриманих Україною.

  • Вас також може зацікавити:

Партизани виявили у Джанкої одну з найбільших нафтобаз росіян в Криму. Фото

Почався "гарячий сезон": цікаві подробиці масштабної "бавовни" у Криму

У Криму тривожно: чому окупанти зміцнюють свої позиції на півострові