RU  UA

Чи захоплять росіяни Часів Яр до 9 травня: командир НГУ дав чітку відповідь

До 9 травня захопити Часів Яр росіяни не зможуть, а локальні успіхи, які вони мають, досягаються ціною втрат техніки та великої кількості живої сили.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів командир екіпажу БПЛА "Кара Небесна" 4 Бригади НГУ оперативного призначення "Рубіж" Андрій Отченаш.

Читайте також: Ворог серйозно націлився на Часів Яр: яка ситуація в найгарячішій точці фронту

"Очевидно, що до 9 травня росіяни Часів Яр не захоплять. Вони зазнають дуже високих втрат. Певні локальні успіхи у них є, але вони досягаються величезними втратами техніки та особового складу", - сказав Отченаш.

За його словами, росіяни дуже бояться штурмувати великою кількістю техніки.

"Зараз вони роблять черепахи, використовуючи танки, як транспорт для піхоти. За рахунок форми черепахи, це створює складнощі при враженні таких танків. На них іде не один ФПВ, а 3-5. Проте, вони все одно знищуються. Кожне влучання викликає контузії у солдатів, які знаходяться під черепахою, тож при прибутті на місце вони часто злізають з танку дезорієнтовані", - зазначив офіцер.

Водночас, він підкреслив, що російських безпілотників теж дуже багато.

"Китай надає безліч безпілотників. Тому дуже важливий розвиток РЕБ. Вона постійно вдосконалюється. Йде битва інновацій. Росія має одну з найкращих РЕБ в світі. Ми в певних напрямках відстаємо. Проте, зараз робиться багато розробок, які не тільки досягають російського рівня, алей перевершують", - додав Отченаш.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бої за Часів Яр тривають з високою інтенсивністю.

  • Вас також може зацікавити:

Тримаємо Часік: військовослужбовець Олег Сенцов поділився подробицями з фронту та показав фото

Пекло на землі: військові показали, як виглядає знищений росіянами Часів Яр. Відео

Ситуація складна, ворог штурмує місто: скільки росіян задіяли для атаки на Часів Яр