RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Росіяни черпали воду з річки: подробиці унікальної висадки ЗСУ на лівому березі Дніпра

Внаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС велику кількість російських мін знесло водою або занесло піском і це дозволило Силам оборони України провести операцію з захоплення плацдарму на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Про це пише LB.ua.

Читайте також: ЗСУ трощать танки Росії під Авдіївкою, ворог готує наступ на Часів Яр: нові карти боїв ISW

"Це була спільна операція різних складових Сил оборони і безпеки за участі великої кількості спецпризначенців. І хоч вона вийшла не з першого разу, я відверто говорю, але загалом операція дійсно була проведено досить круто. Ми здійснили захід на територію противника у міжпозиційний простір, відразу відбулося декілька досить інтенсивних боєзіткнень із ворожими спостережними постами. Деякі з них було майже у повному складі знищено або взято в полон", - розповів командир спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України "Шаман".

"За перший день операції у боєзіткненнях противник втратив сімдесят три військовослужбовці у зв`язку з тим, що його десантна військова частина, яка пішла на Запоріжжя, залишила замість себе мобілізованих військовослужбовців. І на стику позицій їхніх батальйонів, там, де ми почали працювати, вони були геть дезорієнтовані. У них порозряджувалися радіостанції, вода закінчилася, вони її черпали з річки Конка. Тому коли вже почалися боєзіткнення, вони не могли зрозуміти, звідки йдуть наступальні дії наших військ", - розповів командир зведеної тактичної групи 8-го полку Сил спецоперацій ЗСУ "Бобер".

Раніше "Апостроф" розповідав про наслідки нічної атаки росіян.

  • Вас також може зацікавити:

Росія кидає "гарматне м'ясо" на всіх напрямках: нові карти бойових дій в Україні

Російські штурмовики прорвались у Красногорівку: ворога блоковано

Росія продовжує "м'ясні штурми" на Донбасі: свіжі карти боїв