RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Після побиття у ТЦК чоловік під Києвом порізав собі вени

У Києві стався скандал з працівниками ТЦК - чоловіка на вулиці затримали, примусово доставили до ТЦК та побили.

Про це у своєму Facebook повідомив український журналіст Олександр Захаров.

За його словами, Станіслава Московського затримали на вулицях Києва ще до початку комендантської години. Журналіст зазначає, що чоловіка затримував 113-й столичний патруль, після чого його примусово доставили до ТЦК та побили.

Читайте також: У Польщі зробили різку заяву про права українських ухилянтів

У Станіслава, як стверджує Захаров, забрали особисті речі та утримували у приміщенні ТЦК до самого ранку.

"Машину кидають десь на Боголюбова (Софіївська Борщагівка), ок, її знайшли. Потім примусово везуть на ВЛК у Вишневе, при спробі порадитися з юристом по телефону відбирають телефон, і людина не виходить на звʼязок майже добу. Чи вона взагалі жива весь цей час, неясно. Потім, коли для зʼясування ситуації на місце виїжджає адвокатка та слідча група, зʼясовується, що хлопець порізав собі вени й, аби його в такому стані не знайшла поліція, його викинули на вулиці у Вишневому", - продовжує журналіст у своєму Facebook.

Після інциденту, за словами Захарова, чоловік вижив. Йому перев'язали руки та викликали на місце пригоди поліцію, яка зафіксувала побої та склала протоколи, зокрема за статею "доведення до самогубства". Коментуючи ситуацію зі Станіславом, журналіст задав доречне питання, як подібні конфлікти сприятимуть мобілізації та зростанню мотивації серед цивільного населення.

За його словами, постраждалому знадобиться допомога спеціалістів та лікування. До інциденту він вже перебував на обліку у психіатра. Наразі розпочато наступні провадження:

  • доведення до самогубства ЕО9896 від 24.05.2024;
  • викрадення людини і незаконне утримання ЕО29462 від 24.05.2024.

"Вибачте, я сам через день моніторю вакансії в армії, люди не тупі, все розуміємо, всі потенційно й не тільки готуємося, але виходить, що людина могла просто померти на вулиці або десь у відділку/лікарні, якби взагалі її так активно не шукали, не мали десь можливості знайти юриста/гроші", - резюмував журналіст у своєму Facebook.

На момент публікації матеріалу Київський обласний ТЦК, а також районні ТЦК столиці не коментували інформацію про побиття військовозобов'язаного та його спробу скоїти самогубство.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року – повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що у Запоріжжі може закритися онкоцентр через видачу повісток працівникам.

Вас може зацікавити:

Чоловік із ножем напав на співробітника ТЦК: як покарають злочинця

У Черкасах скандал через таксиста: вихвалявся, що "відмазав" синів від війни і образив дружину військового

ТЦК звинуватили у побитті дівчини в Одесі: що кажуть у поліції та Міноборони