RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

У Запоріжжі дітям помпезно вручили вживані планшети: очільниця міста виправдалася

У мережі розгорнувся скандал через те, що у Запоріжжі дітям урочисто подарували вживані планшети від "ПриватБанку" без зарядки. За заявою місцевої влади, батьків заздалегідь попередили, що планшети будуть повторного користування.

Про це повідомила виконуюча обов'язки міського голови Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Побудувати було б дешевше: у Луцьку за шалені гроші вирішили відремонтувати кінотеатр

Так, на День захисту дітей 1 червня в укритті "Незламний Хаб" привітали майбутніх першокласників та випускників шкіл. В якості благодійної допомоги "ПриватБанк" передав школярам понад 100 планшетів iPad, якими користувалися банківські співробітники. Ці планшети мають допомогти дітям у навчанні, пише Харченко.

Водночас батьки збентежені тим, що їхнім дітям вручили подряпані гаджети без зарядних пристроїв.

"Як можна нам, дорослим, пояснити дитині, що планшети вживані (мають подряпини та потертості), без зарядних пристроїв. Встановити додаток неможливо. Планшет надав відповідь, що застарілий. Батьки хочуть повернути такі подарунки представникам державного бізнес-сектору. Повідомте, будь ласка, за якою адресою можна звернутися та "подякувати", - написала матір одного зі школярів Яна Шведова.

У свою чергу, секретарка Запорізької міської ради зазначила, що техніка була перевірена технічним відділом "ПриватБанку".

"Про стан техніки попередньо говорили з батьками. Та заручилися їхньою згодою і обіцянками роз'яснити дітям, що планшети є вживаними та подарованими для навчання", - написала вона.

Харченко також запитала у громадян, чи потрібні такі акції з партнерами міської влади, які готові надавати благодійну допомогу без залучення бюджетних коштів, навіть якщо техніка вживана.

Думка користувачів у коментарях під її постом розділилася. Хтось вважає це вдалою ідеєю, а частина людей не розуміють, навіщо було "піаритися" на цьому.

"Благодійна допомога тим, кому вона потрібна, звісно необхідна. Але в робочому порядку. Без помпезності та залучення представників влади. Це робочі моменти, які не потребують такого рівня PR", "Такі акції потрібні. Немає нічого поганого у вживаних планетах. І якщо з початку було проговорено, що планшети вживані, то не розумію хейту", - пишуть люди.

Раніше ми писали, що спортивний чиновник із Закарпаття засвітився в олімпійці з написом Russia.

  • Вас може зацікавити:

Вчитель називає учнів "отбросами": у мережі поскаржились на булінг у школі Києва

У Запоріжжі може закритись онкоцентр через роздачу повісток працівникам: деталі скандалу

У Черкасах скандал через таксиста: вихвалявся, що "відмазав" синів від війни та образив дружину військового