RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

Всі новини

100 тисяч євро на відпочинок: київський прокурор влип у гучну справу

У Києві викрили прокурора, який вкрав понад 4,2 млн грн - це були речові докази, які правоохоронці вилучали під час слідства.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За інформацією слідства, підозрюваний, бувши прокурором у кримінальному провадженні, привласнив понад 4,2 млн грн, які були речовими доказами. Ці кошти він вилучив під час обшуку і зберігав у своєму службовому кабінеті. 12 червня йому повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Прокурори Генінспекції Офісу Генпрокурора подали клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 4,2 млн грн. Проте суд прийняв рішення застосувати щодо нього особисте зобовʼязання. Прокуратура планує оскаржити це рішення.

На Facebook-сторінці голови Комітету оборонних закупівель легкої промисловості ФРУ Олександра Соколовського з'явилися подробиці справи.

Читайте також: Прокурорів змусять вибачатися: в Раді зареєстрували незвичний законопроект

За його словами, діючий Голосіївський прокурор Володимир Вінніков під час обшуку по сфабрикованій справі ТОВ "Медінова" (там ще фігурують ТОВ "Рімед" та ТОВ "Реалтон") вилучив кошти у підприємця. Під час вилучення грошей прокурор, начебто жартуючи, заявляв, що поїде на них відпочивати. При цьому, гроші так в сейфі й не опинилися, а прокурор зник.

Спочатку прокурор Вінніков переховувався від слідчих ДБР, витрачаючи викрадені ним кошти на власні потреби. Коли ж його затримали співробітники ДБР 13 червня і звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або застави в розмірі викрадених коштів (еквівалент 101 тис. євро), одіозний суддя Печерського суду Олег Білоцерківець розглядав це питання лише 10 хвилин. Врешті-решт, він відпустив прокурора під особисте зобов’язання, що фактично дозволяє йому продовжувати витрачати викрадені кошти. При цьому адвокатів потерпілої сторони не допустили до суду, заборонивши їм бути присутніми на засіданні.

Зазначається, що таку поведінку прокурора можна пояснити тим, що його батько обіймає високу посаду в ГП.

Раніше ми писали про затримання колишнього топчиновника ЗСУ, який займався постачанням харчування.

  • Вас може зацікавити: