RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

У Forbes дізналися про контратаки Сил оборони України на Покровському напрямку

Сили оборони України проводять на Покровському напрямку маленькі контратаки, залучивши з резерву 4-5 бригад. Кожна чисельністю до 2000 осіб та сотні одиниць техніки. Це зменшує шанси російських окупантів захопити Покровськ.

Про це повідомляє видання Forbes.

Видання зазначає, що українські військові дають відсіч ворогу попри те, що російська 2-га загальновійськова армія — десятки полків та бригад — приблизно в чотири рази перевищує чисельність українських сил навколо Покровська.Також Forbes пише,що українці неухильно відступають уздовж Покровської осі, принаймні, з середини лютого, коли росіяни прорвали оборону Авдіївки на східному кінці напрямку.

"Тепер деякі з резервів нарешті приєднуються до бою вздовж останньої лінії окопів та укріплених міст за 8-10 км від Покровська та його життєво важливих ліній постачання", - пише видання про українські бригади.

Російський пропагандист Євген Норін описав ці підрозділи як "досить цілі та добре оснащені". Ще один російський блогер зазначив: "Відбувається саме те, що передбачалося — українські збройні сили розпочали контратаку".

У Forbes зазначили, що не варто очікувати негайних кардинальних змін навколо Покровська. На даний момент українські підкріплення – як мінімум бригада "Кара-Даг" Національної гвардії, а також 12-та бригада "Азов" та 93-та механізована бригада армії – проводять невеликі контратаки, головним результатом яких стало уповільнення чи невелике відкидання росіян.

"Дії бригади "Кара-Даг" у Селидовому, прифронтовому місті на південний схід від Покровська, можливо, є найбільш значними з недавніх контратак. Вже кілька днів танки Т-64 бригади підривають і захоплюють російські танки та бойові машини, які намагаються проникнути в Селидове головною дорогою зі сходу на захід", - пише видання.

Височина місцевості в Покровську та навколо нього спрямовує сили наступу росіян на нижні південні підступи до міста. Це також спрямовує їх у Селидове. Але тепер, коли в Селидове прибули свіжі і добре оснащені українські війська і почали наступ, захоплення Покровська Росією, яке колись здавалося неминучим, виглядає менш ймовірним.

Як повідомляв "Апостроф", Москва готова пожертвувати необмеженою кількістю військ для захоплення Покровська, оскільки зможе використати це як плацдарм для більш масштабного наступу.