RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​У NASA заявили про серйозну загрозу для МКС: прогнози жахають

В кінці березня Індія випробувала нову зброю, збивши балістичною ракетою супутник на низькій навколоземній орбіті, внаслідок чого утворилася хмара небезпечного сміття, яке може зіткнутися з Міжнародною космічною станцією.

Про це повідомив директор Аерокосмічного управління США Джеймс Брайденстайн, виступаючи в штаб-квартирі NASA у Вашингтоні.

Після випробування Індією протисупутникової зброї ризик, що МКС зіткнеться з уламками знищеного ракетою апарату, виріс приблизно на 44%.

Всього, за словами вченого, Індія створила сміттєву хмару з 6500 частинок більше 5 мм. Зруйнований супутник важив близько 740 кг і зіткнувся з ракетою на загальній швидкості близько 9,8 км/с на висоті 282 км над Землею.

Брайденстайн каже, що "жахнувся", коли дізнався від фахівців, що близько двох дюжин уламків розмірами від 10 см і більше пролетять вище за орбіту МКС. Він стверджує, що в хмарі сміття з 400 великих фрагментів можна відстежити не більше 60-ти.

Директор NASA говорить, що профільні відомства зараз намагаються максимально ретельно засікти хмару уламків і окремі фрагменти, щоб максимально прорахувати ризики забруднення навколоземного простору.

Як повідомляв "Апостроф", космічний корабель Lunar Flashlight (Місячний ліхтарик) вислав на Землю нові фотографії поверхні Місяця.