RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Небезпека минула: з'явилося фото незвичайного астероїда, що пролетів повз Землю

Вчені сфотографували подвійний астероїд 1999 KW4, якій 1 червня пролетів повз Землю.

Про це повідомляють на сайті Європейської південної обсерваторії.

Знімки були зроблені за допомогою телескопа VLT.

"Ці знімки, а також дані з інших телескопів, критично важливі для вироблення стратегій, які допоможуть нам уникнути зіткнення астероїда з Землею, якщо один з них вийде на подібний курс. У гіршому випадку, ми зможемо передбачити, до яких наслідків призведе його падіння" , - зазначив один з дослідників Олів'є Ено.

Даний астероїд зблизився з Землею, пролетівши на відстані в 5,2 мільйона кілометрів від її поверхні. Це приблизно в 13 разів більше відстані, яка розділяє Місяць і Землю.

Відзначають, що навколоземний подвійний астероїд 1999 KW4 з групи Атонов був відкритий в 1999 році і відноситься до потенційно небезпечних об'єктів: в ході руху по орбіті з періодом в 188 днів він перетинає орбіти Землі, Венери і Меркурія і може зближуватися із Землею менше ніж на 0,05 астрономічних одиниць (20 відстаней від Землі до Місяця). Це система з двох тіл діаметром 1,31 кілометра і 360 метрів, відстань між якими оцінюється в 2,6 кілометра, а один оборот навколо один одного вони роблять за 16 годин.

Як повідомляв "Апостроф", в американському космічному агентстві NASA заявили, що астероїд 1999 KW4 міг завдати серйозної шкоди.