RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Страхові виплати по ДТП помітно зростуть - можуть покрити повний ремонт авто

У разі аварії українці зможуть розраховувати на більші страхові компенсації.

Про це повідомляє UBR.ua.

З 1 червня 2022 року в Україні планують підняти страхові виплати при ДТП.

За словами керуючого акціонера компанії "Арсенал Страхування" Марини Авдєєвої, розмір страхових сум по ОСАЦВ треба поступово підвищувати. Вона вважає, що мета - наблизитись до стандартів Євросоюзу.

"Чому рівень захисту постраждалих від ДТП в Україні має відрізнятися від європейського?" - Задала вона риторичне запитання.

Генеральний директор Національної асоціації страховиків України (НАСУ) Денис Ястреб заявляє, що підвищення страхових виплат при ДТП необхідне для якнайбільшого покриття збитків.

"Всі ми знаємо, що ціни зростають, і ринок транспортних засобів, і життя-здоров'я у нас також не дешевшає… Страховик зобов'язаний забезпечити якнайбільше покриття для того, щоб цей вид страхування був потрібним, необхідним і виконував функцію, яку закладає держава", - сказав він.

За його словами, Україна має зобов'язання запровадити європейські директиви щодо страхування відповідальності водіїв. При цьому страхові суми в ЄС значно вищі навіть з урахуванням змін, запропонованих НБУ. Так, якщо завдано шкоди майну, то в ЄС страхові виплати можуть сягати 1 млн євро, а якщо життю та здоров'ю – то 5 млн євро.

Раніше ми писали, чи потрібно знову страхувати авто при зміні власника.