RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Куплені до війни авто в США можуть потрапити під закон про "нульове розмитнення" в Україні: що для цього потрібно

В Україні створили петицію з пропозицією звільнити від оподаткування ввізним митом, податком на додану вартість та акцизним збором автомобілі, придбані в США до повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

Про це пише AUTO 24.

Автор петиції закликає президента звільнити від мит, акцизу та ПДВ автомобілі, які були куплені в США до початку війни та не встигли легалізуватися на території України. В даний час велика кількість таких авто заблоковано митницею.

Водночас у Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроект №7418 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування", який передбачає скасування пільг на ввезення автомобілів з-за кордону в Україну.

"Звертаємо Вашу увагу на те, що велика кількість автомобілів була куплена громадянами України в США до початку повномасштабного військового вторгнення в Україну з боку Російської Федерації. У зв'язку з блокуванням роботи портів України, більшість таких автомобілів досі не доставлена в Україну. Транспортні компанії змушені переадресовувати контейнери з автомобілями в інші країни та шукати інші шляхи доставки таких автомобілів в Україну", - пише автор петиції.

Він уточнив, що через зміни маршруту вартість доставки збільшилася в середньому на 2000–2500 доларів по кожному авто. Таким чином, закон про пільгове розмитнення автомобілів дав би можливість українцям перекрити витрати на вимушене подорожчання доставки.

Раніше "Апостроф" розповідав про процедуру "нульового розмитнення" і які для цього потрібні документи.