RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Розмитнення авто в "Дії": які дані потрібно ввести в базу

Незабаром у державному застосунку "Дія" з'явиться послуга з розмитнення авто без бюрократії та корупції, адже для оформлення завезеного легкового автомобіля треба буде лише вказати основні дані про нього.

Про те, які документи потрібні для розмитнення авто, повідомили в Інституті досліджень авторинку.

Для оформлення розмитнення легкового авто достатньо буде ввести наступні дані:

  • тип, марка та модель;
  • рік виготовлення;
  • VIN-код
  • об’єм двигуна (куб.см);
  • тип палива;
  • відомості про документи на автомобіль (свідоцтво про реєстрацію, експортна митна декларація, інші супровідні документи).

Ці характеристики пропонують зробити доступними для створення статистистики та подальшого аналізу інформації про імпорт легкових авто, що збільшить прозорість автомобільного ринку.

Розрахунок оплати розмитнення також відбуватиметься в "Дії" - внести кошти за платежами можна буде впродовж 30 днів. Таким чином, податки більше не залежатимуть від митної вартості авто, зникне потреба у фізичному огляді ТЗ працівниками митниці - усе розраховуватиметься за чітко визначеною формулою.

Також ініціюється скасування примусової сертифікації, як це відбувається зараз, та замінити її на добровільну за прикладом експертного огляду в Сервісних центрах МВС. Це дозволить пройти розмитнення та реєстрацію ТЗ в телефоні без відвідування держустанов. Номерний знак присвоюватиметься автоматично, а електронне свідоцтво про реєстрацію підвантажуватиметься у застосунок "Дія". Водночас фізичний документ можна буде отримати поштою, а номерні знаки виготовити в будь-які приватній компанії з ліцензією на їх виготовлення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, хто та які автомобілі може ввезти в Україні, щоб пройти процедуру розмитнення в "Дії". Не кожен транспортний засіб можна розмитнити в мобільному застосунку.