RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Настав час подбати вже зараз: 5 головних кроків для підготовки машини до зими

Перед початком зимових місяців варто звернути увагу на стан автомобіля й провести його технічне обслуговування за необхідності.

Про те, як підготувати авто до зими, розповіли в AA Motoring.

Лобове скло

Погіршення видимості підвищує ризик ДТП. Не варто терти холодне й вологе скло руками, натомість треба купити спеціальний засіб для чищення автомобільного скла, а також перевірити справність щітки склоочисника. Також корисно додати мийний засіб у резервуар омивача лобового скла, але обов’язково залишити трохи місця, щоб можна було його розбавити теплою водою, якщо він замерзне протягом ночі.

Читайте також: На різний смак та бюджет: топ-11 найкращих автомобілів для суворих зим

Технічне обслуговування

Поломка взимку вночі стане надвичайно неприємним досвідом, якщо вчасно не подбати про передзимове обслуговування авто. Треба перевірити двигу, концентрацію антифризу в радіаторі, протектор і тиск у шинах.

Акумулятор

У холодну пору року акумулятор, зазвичай, розряджається до межі, що може призвести до його виходу з ладу раніше очікуваного, тому необхідно регулярно перевіряти продуктивність акумулятора.

Не зайвим буде мати набір якісних захищених перемичок на випадок поломки.

Фари

Слід постійно перевіряти, чи всі фари на авто чисті й працездатні. Також варто перевірити обидва індикатори, увімкнувши аварійні вогні.

Зимовий аварійний комплект

На випадок надзвичайної ситуації або поломки в багажнику треба мати набір, який містить ковдру, запасний теплий одяг, ліхтарик (з батарейками), аптечку першої допомоги, куртку підвищеної видимості, а також трохи їжі та води .

Раніше "Апостроф" повідомляв про 10 важливих моментів, які не можна ігнорувати під час підготовки авто до зими.