RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Краще їх позбутися: вісім звичок водіїв, які "вбивають" авто

Існують не тільки правила безпечної їзди, але і звички, яких варто уникати, щоб автомобіль був справним і служив довго.

"Апостроф" розповідає, які звички водіїв призводять до швидкого зношування авто.

1. Опиратися рукою на важіль коробки. Від такого незначного, але регулярного навантаження погіршується перемикання передач.

2. Регулярно заправлятись, коли бак майже порожній. При простої авто в баку накопичуються механічні домішки. Осад з дна потрапляє в паливний насос, завдаючи шкоди йому і фільтрам. Взимку потрібно залишати щонайменше половину бака палива, щоб не утворювалося багато конденсату. Вода в баку взимку може стати причиною як його деформації, так і інших неприємностей.

3. Часто пригальмовувати. В автошколах вчать рухатися зі швидкістю потоку та дотримуватися дистанції. Однак постійне підгальмовування швидко зношує гальмівні колодки та диски. Також важливо стежити за рівнем гальмівної рідини.

4. Ігнорувати неприродні звуки. Найменший скрип чи незвичайний шум можуть говорити про несправність. За будь-яких дивних звуків потрібно провести діагностику та встановити їх причину.

5. Не використовувати ручне гальмо. У машини з автоматичною коробкою передач, яку залишають на схилах, все навантаження отримує замок шестерні вихідного валу коробки. Паркуючись на гірці, ногою потрібно утримувати педаль гальма, потім перевести коробку в режим паркування, підняти ручник і тільки тоді плавно відпустити педаль гальма.

Читайте також: Водії повинні знати їх: три правила їзди ґрунтовими дорогами

6. Витискати високі обороти на непрогрітому двигуні. Більшість сучасних двигунів не потребують прогріву. Але важливо стежити за тим, щоб поки стрілка не підніметься до робочої температури, не витискати більше 2 тис. оборотів.

7. Постійно тримати ногу на гальмах на схилах. Деякі роблять так, щоб встигнути загальмувати у потрібний момент. Однак це призводить до перегрівання в гальмівній системі та зносу гальмівних колодок та дисків. Натомість потрібно переключитися на нижчу передачу, щоб сталося гальмування двигуном.

8. Не оглядати автомобіль перед та після поїздки. Автовикрадачі навчилися відкривати авто за допомогою монети. Її вставляють у дверну ручку з боку пасажира, тому що водії рідко звертають на неї увагу. Коли водій закриває машину, брелок спрацьовує, але центральний замок не блокується і автомобіль залишається відкритим, стаючи легкою здобиччю.

Раніше "Апостроф" публікував поради з правильного обгону авто.

  • Вас може зацікавити:

Є шанс вижити навіть у найважчих ДТП: топ-30 найбезпечніших моделей авто

Зберігають вартість через роки: які моделі авто можна вигідно продати з часом

Водіям на замітку: поради щодо усунення вм'ятин на кузові авто