RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Підготовка авто до зими: навіщо перед холодами заправляти кондиціонер

Автоексперти роз'яснили водіям, навіщо треба перевіряти та заправляти кондиціонер перед зимою та як це зробити. Він покращить якість повітря в салоні та забезпечить комфортну поїздку у зимовий період.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Що робити, якщо в авто скриплять двері: чотири лайфхаки

Кондиціонер підтримує у салоні автомобіля чисте та без запотівання скло, що буде у нагоді під час холодів. Також він ефективно видаляє зайву вологу у повітрі.

Аби перевірити роботу цього агрегату, потрібно запустити його та подивитися, чи справно він працює. За потреби, бажано замінити фільтр салону. Він видаляє бруд та алергени з повітря, а також покращує роботу кондиціонера. Міняти його варто лише так, як прописано у сервісній книзі до авто.

Якщо кондиціонер погано працює, то необхідно заправити його холодильним газом (хладогентом), звернувшись до фахівця. Самостійна заміна може викликати пошкодження. Звичайні неофіційні сервіси зроблять це за 50-80 доларів, що також залежить від кількості використаного газу.

Водночас автоексперти зауважують на тому, що доглядати за кондиціонером потрібно протягом всього року, аби запобігти повної несправності. Наприклад, якщо система кондиціонування не є герметичною, то її внутрішні частини можуть покритися іржею та швидко зіпсуватися.

Крім того, якщо газ вийшов, то це означає, що у системі є нещільність. Її знаходять фахівці під час діагностики та усувають цю проблему. Доведеться заплатити доволі багато, якщо пошкоджено ключові деталі системи, зокрема радіатор, випаровувач чи помпа.

Нагадаємо, українським водіям дали корисні поради та розповіли, якими мають бути дії, якщо вас сліпить ближнє світло іншого автомобіля.

  • Вас може зацікавити:

Як не переплутати газ і гальмо в авто: корисний лайфхак для водіїв

Як зекономити витрати пального: ТОП - 5 хитрощів для кожного водія

Безпечна доза: скільки і якого алкоголю можна випити водієві, щоб не перевищити норму