RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

РосЗМІ перебрехали сенс пісні Джамали на Євробаченні-2016: опубліковано відео

Під час телевізійної трансляції пісенного конкурсу Євробачення-2016 коментатори російського телеканалу "Росія 1" досить цинічно спотворили сенс пісні співачки від України Джамали.

Конкурсна пісня кримськотатарської виконавиці "1944" присвячена трагічним подіям після Другої світової війни, коли кримські татари зазнали примусової депортації з Криму з вини влади Радянського Союзу.

У той же час російські коментатори зробили вигляд, що пісня взагалі не має драматичного історичного підтексту. Вони заявили, що співачка співає про людей, які покидають батьківщину в пошуках кращого життя.

"Тут, в Європі її композицію сприймають як ще одну молитву про долі людей, які добровільно або вимушено залишають свій дім у пошуках кращого життя. Це проблема, яка перейшла з XX століття у наше XXI століття", - заявив ведучий телевізійного шоу в Росії.

Як повідомляв "Апостроф", за підсумками другого півфіналу Джамала пройшла у фінал Євробачення-2016.

Букмекери називають явним фаворитом конкурсу представника Росії Сергія Лазарєва, на другому і третьому місцях — Джамала (Україна) та Амір Хаддад (Франція) відповідно.