RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Українець розповів, як буде довічно вершити долю "Оскара"

Продюсер Олександр Роднянський розповів про своє довічне членство в Американській академії кінематографічних мистецтв і наук, яка вручає премію "Оскар".

Про це він сказав в інтерв'ю "НСН".

Роднянський зазначив, що академія сама запрошує нових членів, вибираючи їх серед сотень тисяч професіоналів світової кінематографії, і запрошують цих людей спеціальним листом.

"Таких, як я, в листі так і називають — invited, тобто "запрошені". У них є право прийняти або не прийняти це запрошення; в першому випадку потрібно пройти певну формальність, заповнивши анкету. Але, повторюся, члени Американської академії кінематографічних мистецтв самі обговорюють, кого включити в її ряди. Режисери, художники по костюмах, продюсери – представники всіх цих гільдій обговорюють кандидатури своїх колег", - сказав продюсер.

Він розповів, що ключовим напрямком діяльності американської кіноакадемії є вручення премії "Оскар" і члени академії проглядають сотні тисяч фільмів, а в процесі відбору організують відкриті перегляди з обговореннями.

"Саме в цьому — відборі фільмів на "Оскар" — я і бачу основну частину своєї роботи на новому полі діяльності", - пояснив Він, додавши, що його членство в академії є довічним.

Як повідомляв "Апостроф", всього кіноакадемія в 2016 році включила в свій склад 683 людей, які представляють різні галузі кінематографу. Крім Родняского пропозицію вступити до кіноакадемії отримав російський режисер-документаліст Віктор Косаківський.