RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Заборона російських книг в Україні: стало відомо про таємну мету законопроекту

Мережа книгарень "Є" виступає категорично проти заборони на ввезення в Україну літератури, виданої в Росії.

Про це арт-директор мережі Анастасія Левкова заявила "Апострофу".

За її словами, незважаючи на те, що багато хто впевнений, що метою законопроекту, прийнятого Верховною Радою в першому читанні, є захист від пропаганди, справжня мета - інша. Вона полягає в тому, щоб переконати міжнародні агенції, що продають права на переклади книг, в тому, що в Україну можна продавати права на переклад книг російською мовою.

В результаті, на думку Левковой, від прийняття законопроекту будуть мати вигоду деякі українські видавництва, які домагаються права видавати переклади іноземної літератури російською мовою. Зараз міжнародні агентства продають права на видання цих книг російською мовою в Росії.

Арт-директор мережі книгарень "Є" впевнена, що, якщо парламент прийме законопроект, Росія стане спонсорувати видання російськомовних книг, в тому числі пропагандистських, в Україні.

Докладніше про те, як в Україні сприйняли ініціативу Верховної Ради про заборону на ввезення в країну книг антиукраїнського змісту, читайте в матеріалі "Апострофа" "Пропаганда і треш: чи потрібно Україні забороняти російські книги".