RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Знищення графіті часів Євромайдана у Києві: з'явилися коментарі влади

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко та голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович назвали знищення графіті часів Євромайдана на вулиці Грушевського в Києві вандалізмом і вважають, що справою повинні зайнятися правоохоронці.

У своєму Twitter Кириленко зазначив, що графіті були частиною експозиції Музею Майдану і нагадав, що за знищення експонатів загрожує кримінальна відповідальність.

"Знищені графіті були частиною експозиції Музею Майдану. За знищення експонатів Музейного Фонду передбачена кримінальна відповідальність. Про етику справи і не кажу: весь центр Києва під охороною меморіальна зона Революції Гідності. Акт вандалізму має розслідуватися МВС і ГПУ", - написав він.

Фото: facebook.com/andrij.seven

У свою чергу Володимир В'ятрович зазначив, що Український інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію і до Генпрокуратури за фактом вандалізму.

"Графіті на Грушевського є пам'яткою історії згідно наказу Мінкультури від 15.10.2014 № 869. Їх знищення є злочином і підпадає під дію ч.2 ст 298 кримінального кодексу - умисне незаконне знищення, руйнування, пошкодження об'єкту культ. спадщини або його частини - штраф до 2350 грн або обмеження чи позбавлення волі до 3 років з можливою забороною обіймати певні посади чи діяльність", - зазначив він.

На подію відреагував і український музикант Святослав Вакарчук.

Як повідомляв "Апостроф", фотокореспондент Владислав Содель нагадав скандальний факт з біографії бізнесмена, який став ініціатором знищення графіті на Грушевського.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоКультура
Теги: