RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Білик у Львові зробила заяву про агресію Росії в Україні: опубліковано фото і відео

У вівторок, 6 березня, у Львові представники націоналістичних організацій, як і обіцяли раніше, заблокували концерт української співачки Ірини Білик, яка в 2015 році відвідувала Крим, і змусили публічно визнати Росію агресором по відношенню до України.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Як розповів активіст з "Добровольчого руху ОУН" Антон Петровський, учасники акції з "Добровольчого руху ОУН", "Опору Романа Шухевича" і "Духа нації" з самого початку не збиралися блокувати вхід глядачам в будівлю Львівського театру опери та балету, де мав проходити концерт. Спочатку вони влаштували перед входом до театру, так званий "коридор ганьби". Вони встелили прохід в театр фотографіями з війни. Через цей коридор і повинні були заходити в театр відвідувачі концерту.

Але, після того, як продюсер Ірини Білик Олег Збаращук став на один з плакатів, події отримали несподіваний поворот. Активісти тут же заблокували вхід в театр і не пускали шанувальників Ірини Білик в будівлю.

Через сорок хвилин після запланованого початку концерту з афіш, всіх глядачів все-таки впустили в театр. Це сталося після того, як Ірина Білик привселюдно визнала Росію агресором по відношенню до України.

"Вона (Росія, - прим."Апострофа") є агресором", - сказала співачка. При цьому активісти тут же не забули уточнити: "Що стосується України?"

"Звичайно. У мене іншої думки ніколи не було", - відповіла Білик.

"Крим окупований Росією?" - не заспокоїлися активісти.

"Хлопці, звичайно. Крим повинен бути нашим", - висловилася співачка.

Як повідомляв "Апостроф", аналогічні події відбулися і перед концертом співачки в Одесі влітку минулого року. Але тоді акція блокування концерту пройшла не так миролюбно: активісти побилися з поліцією.

Крім того, раніше український музикант і виконавець Сергій Бабкін після кількох зірваних концертів в Україні через виступи в РФ, публічно заявив, що вважає російський уряд агресором.