RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На території столичного музею історії Другої світової відкриється новий музей - галерея

У 2019 році в столиці відкриється музей-галерея "Становлення української нації".

Про це повідомляє прес-служба музею.

Новий музей буде розташовуватися в будівлі знакового для Києва Національного музею історії України у Другій світовій війні і займатиме площу близько 1800 м кв., про що підписано відповідну угоду. Досягнуто домовленості про виділення для музею-галереї простору на цокольному поверсі скульптури "Батьківщина-мати" з окремим входом.

На позначці -6,6 м "Батьківщина-матері" буде функціонувати ще один музей, де всього за 1,5-2 години можна буде ознайомитися з 1,5-тисячолітньою історією України в захоплюючому мультимедійному форматі. Експозиція музею буде представляти історію нашого народу в 5-D фігурах видатних українських діячів, діорамах, картах, картинах, починаючи від розвитку Київської Русі і до наших днів. Уже розпочато масштабні роботи по реконструкції та ремонту нових приміщень.

У майбутньому музеї відвідувачі зможуть побачити:

- 25 експозицій, сюжетних композицій, об'єднаних єдиною ідеологією, розташованих за принципом галереї;

- 110 історичних постатей видатних українців з часів Київської Русі до сучасності, які сприяли прославлянню України. Фігури виконані із застосуванням сучасних технологій, їх якість краще, ніж у всесвітньо відомому музеї "Мадам Тюссо".

- 24 діорами з 3-Д ефектом, 30 мультимедійних стендів, світлові, звукові і аромоефекти, 300 картин, карт, інформаційних стендів, 10 голограм.

Засновник і керівник проекту Валерій Галан розповів:

"Цілі і завдання проекту - в цікавій формі продемонструвати видатні сторінки історії нашої нації, які прославили наш народ, підвищити самооцінку українців, сприяти зростанню національної свідомості, патріотизму і віри в Україну. Над проектом працює потужна команда з 50 українських та світових фахівців: істориків, архітекторів, дизайнерів, IT-фахівців, громадських діячів, волонтерів. До розвитку музею приєдналися наукові організації, профільних музеїв, громадські організації, благодійні фонди. Ми створюємо проект національного масштабу, і я вірю, що народ, який знає свою історію, має майбутнє!".

Вже зараз у просторі виставкового проекту Національного музею історії України у Другій світовій війні "Український Схід. На лінії вогню" можна побачити силіконові фігури сучасних захисників України: Ігоря Гордійчука ("Сумрак"), Валерія Красняна ("Барс"), Павла Чайки ("Сігл"), Андрія Шараскіна ("Богема"), Дмитра Яроша ("Яструб") та волонтерки Яни Зінкевич ("Яна").

Композиція з фігур захисників України на Сході доповнена особистими речами героїв виставки з музейної колекції та оригінальними відео.

Контактна особа: Любченко Світлана 050-359-49-56