RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Leopolis Jazz Fest відбудеться офлайн з дотриманням всіх карантинних норм - заява організаторів

Фестиваль Leopolis Jazz Fest, який відбудеться 24-28 червня у Львові, стане першою великою концертною подією, яка пройде в Україні з початку пандемії. Задля напрацювання стандартів проведення масових заходів створено експертну групу, до якої увійшли представники організаційного комітету, Львівської міської ради, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства охорони здоров’я.

На пресконференції міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що спецхедлайнерами фестивалю стануть міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко та головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко. Олександр Ткаченко підключився до обговорення та підтвердив готовність приєднатися до експерименту та напрацювати механізми й стандарти, щоб відновити культурну діяльність: "Безперечно, ті досягнення, які протягом 10 років мав фестиваль, варті того, щоб відпрацювати такий механізм саме цього року на Leopolis Jazz Fest. Це важливо і для іноземних туристів, які відвідують Львів і для концертної індустрії, яка сильно скоротила свої доходи минулого року десь майже на 20%, якщо рахувати падіння сплати ПДВ, а одже обсягу реалізованих послуг, то падіння взагалі склало 70%". Ініціативу підтримав і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Як і раніше фестиваль пройде в форматі open-air, що суттєво знижує ризики. Буде й список нових правил: кількість гостей у партері, пікнікових зонах скорочено удвічі; впроваджене масове тестування для гостей фестивалю, які купили квитки; вхід у пікнікові зони буде організовано за попередньою реєстрацією за символічну вартість для контролю кількості людей; у разі позитивного тесту або підвищеної температури Оргкомітет поверне гостю кошти за квитки, такі гості не допускатимуться на локації фестивалю; локації фестивалю будуть облаштовані засобами дезінфекції та дотримуватись усіх рекомендацій згідно з Постановою КМУ від 09 грудня 2020 № 1236; музиканти, оргкомітет та підрядні організації також будуть проходити тестування.

Одною з головних новин фестивалю є те, що музиканти готові приїхати до Львова і чекають на живі концерти. На сцену Leopolis Jazz Fest вийде багато зірок. Серед них британський співак, володар чотирьох премій Греммі, зірка світового масштабу – SEAL. Його хіти "Crazy" і "Kiss from a Rose" знає кожен. За ці роки SEAL продав понад 30 мільйонів альбомів по всьому світу. Серед хедайнерів також американський трубач та композитор Кріс Ботті. На його рахунку понад чотири мільйони проданих платівок. Один із провідних джазових музикантів сучасності Камасі Вашингтон теж чекає на свій концерт у Львові. Коли Камасі Вашингтон випустив альбом The Epic, він відразу ж зробив його натхненником покоління в сфері імпровізаційної музики. Очікується концерт Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis. Джаз-оркестр Лінкольн-центру (JLCO) - це біг-бенд з 15 віртуозних музикантів на чолі з Вінтоном Марсалісом. На чолі оркестру віртуозний американський трубач і композитор, один з найвідоміших представників династії Марсалісів - Вінтон Марсаліс. Він став першим джазовим музикантом, який отримав Пулітцерівську премію в галузі музики за ораторію Blood on the Fields. Планує свій виступ улюблений джазовий виконавець українських гостей ізраїльський контрабасист Авішай Коен.