RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні хочуть встановити День борщу: як відзначатимуть

В Україні може з'явитися нове державне свято – День борщу.

Про це повідомляє "Апостроф".

Парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді України ухвалити проект постанови №6361 про запровадження Дня українського борщу - його пропонують відзначати щороку другої суботи вересня.

Проект постанови передбачає збереження та популяризацію української кухні у світі, посилення уваги громадськості до збереження традиційної української культури та кухні, а також до їх вшанування.

Комітет Верховної Ради рекомендує Кабінету Міністрів України разом із залученням громадськості розробити та затвердити комплексний план заходів щодо відзначення на державному рівні Дня українського борщу. Це включає проведення заходів, фестивалів, змагань з приготування борщу, а також тематичних лекцій у навчальних закладах, закладах громадського харчування та спорту.

Раніше ми повідомляли, що український борщ посів третє місце в рейтингу найсмачніших перших страв світу.

До цього гастроексперт Юлія-Аврора Огородник розповіла, що поширення борщу збігається як з межами Великого князівства Литовського, до складу якого, крім Литви, входили Польща, частина Білорусі, Україна, Молдова та українська Кубань, так і з територією розселення євреїв ашкеназі у Східній Європі. З цього випливає, що борщ - точно не російська страва.