RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У Каннах відбудеться приватний показ українського фільму: виникла проблема із російською пропагандою

Найближчим часом на Каннському кінофестивалі відбудеться закритий показ українського документального фільму під назвою Life to the limit – у ньому розповідається про те, чому війна на нашій землі розпочалася не 24 лютого, а ще 8 років тому.

Про те, які труднощі виникли із цим фільмом, "Апострофу" розповів продюсер Юрій Іванишин.

За словами Іванишина, творці фільму дуже хотіли зробити в середині травня приватний показ у Каннах, де саме відбуватиметься фестиваль. Можливо – у рамках українського салону, якщо у цьому допоможе МЗС України.

Іванишин зазначив, що від України на фестивалі також поза конкурсом присутні лише кілька українських картин.

"Була ціла епопея з тим, що група наших режисерів, продюсерів, вимагала щоб Канни зняли російські фільми, але на жаль, цього не сталося. Тому так важливо зробити якийсь перформанс, акцію, щоб максимально розказати людям на Каннах правду про Україну. Можливо, ми зробимо в Каннах окремий павільйон, де зберемо всіх українців, український продукт, і зробимо потужну акцію. Українців побоюються, не без допомоги російської пропаганди, тому ми повинні говорити про себе якомога більше і розповідати, що ми робимо і навіщо, аби всім було простіше з нами комунікувати, ставати на нашу сторону і розуміти, що ми якраз цивілізовані люди", - заявив продюсер.

Також Іванишин наголосив, що українці – це європейці і зараз відстоюють не лише Україну, а й європейські цінності, закладені в нашому народі ще тисячу років тому.

"В ЄС повинні розуміти, що ми європейці не тому, що ми хочемо в Європу, а тому, що ми європейці вже дуже давно. Взагалі питання хто ми є, в моєму розумінні, є найважливішим. Бо ти розумієш хто ти, що тобі потрібно, яка в тебе ціль, як ти цього можеш добитися, тільки усвідомлюючи хто ти. Самоідентифікація, розуміння, це дає тобі майбутнє", - підкреслив продюсер.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Life to the limit: про що розповість Заходу новий український фільм.