RU  UA

Хто ще крім Kalush: відомий український продюсер назвав фаворитів Євробачення-2022

Беззаперечними фаворитами цьогорічного Євробачення є український гурт Kalush Orchestra, на перемогу якого букмекери дають 60%. Однак потужними також є виступи легендарних The Rasmus, виконавиці від Швеції та представників інших країн.

Про це заявив український продюсер та ведучий Ігор Кондратюк в ефірі Апостроф TV.

"The Rasmus традиційно подобається всім, хто знає творчість The Rasmus. Мені сподобалася шведська виконавиця. Незвичний номер у британця – це той, хто ще не виступав. Буде його виступ лише у фіналі, бо це країна-засновниця пісенного конкурсу. Хто ще? Гарний поляк, на мій погляд, на мій смак. Мені сподобалися чехи. До речі, другий півфінал традиційно, мені здається, завжди кращий за перший. Я з першого зараз і не згадаю, хто там особливо яскраво виступив, хоча його дивився", - пояснив Кондратюк.

Наразі фаворитами Євробачення-2022 є представники України. Гурт Kalush Orchestra має вдалий прогноз на перемогу від букмекерських контор. Однак, на думку Кондратюка, в них не найкращий номер цьогорічного конкурсу.

"60% на перемогу когось із учасників – таке вперше. Минулого року у Go_A, мені здається, був найкращий номер того Євробачення. Я б не сказав так про Kalush, що це вау. Щось достатнє. Вони зробили те, що від них хотіли хореографи, сценічні режисери, які це все втілювали в життя. Я не можу сказати, що це вау і якась бомба. Я не можу сказати, що Kalush мене вразив. Вони і не могли вразити, в них така стилістика. Я не знаю, що треба було зробити. Їх дуже багато на сцені, щоб якесь дійство додати, бо повинно бути на сцені не більше шести осіб. Нормальний, непоганий виступ, але що найкращий я б не сказав", - наголосив Кондратюк.

На думку продюсера, можлива перемога українського гурту на Євробаченні є дуже важливою. У часи війни будь-яка перемога України за кордоном дає сил нашим бійцям на фронті.

"Я не зовсім згоден з тими, хто каже, що зараз нам не до Євробачення. Нам дійсно не до Євробачення, але будь-яка перемога українців за кордоном прирівнюється, на мій погляд, до військової перемоги, звільнення населеного пункту, а може й міста. На тиждень в разі перемоги Kalush Orchestra бійці Збройних сил України будуть мати ще більший викид правильного адреналіну для визволення нашої батьківщини", - додав Кондратюк.

Організаторам конкурсу часто закидають, що він є політичним. Утім це є на будь-яких змаганнях, де є прапор.

"Що стосується заполітизованості конкурсу, скрізь, де є змагання з присутністю прапора, є заполітизованість. Скрізь, де за рівних умов люди не знають, за кого голосувати, вони віддають голос сусідам. Це природня історія, Євробачення це давно пройшло. Я б не звертав уваги на політику, мені просто цікаві номери й іноді пісні", - резюмував продюсер.