RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Франції розкопали середньовічний замок, якому понад тисячу років: фото і відео вражаючої знахідки

У французькому Ельзасі віднайшли старовинний замок Пурпуркопф, побудований сім’єю Папи Лева IX у дев'ятому столітті.

Про знахідку написав Аncient origins.

Читайте також: В Ізраїлі розшифрували напис про біблійних царів: деталі експедиції

Повідомляється, що замок розташований на вершині гірського масиву Мон-Сент-Оділь у лісі Росхайм. Розкопки проводяться другий рік поспіль, волонтери розкопали значну частину середньовічного замку лише за п’ять днів.

Ці розкопки є особливо важливими, оскільки відкривають історію середньовічних укріплень. У попередні періоди оборонні споруди переважно займали військові, а не знать. Замок Пурпуркопф, ймовірно, займає перехідну фазу, коли укріплення еволюціонували від військових опорних пунктів до дворянських резиденцій.

Ельзасський замок описується як "величезний" для свого часу — 19x12x10 метрів. Проте призначення цієї споруди залишається неясним. Враховуючи його стратегічне розташування, фахівці припускають, що, можливо, він міг служити митним постом.

Під час розкопок також виявлено арбалетні плитки та скляні намистини, які вказують на військове значення замку. Попри це, вчені застерігають від поспішних висновків, поки не будуть проведені та завершені подальші розкопки.

Всередині стін були виявлені фрагменти римської кераміки та сліди деревного вугілля. Це призводить до припущень про присутність стародавніх римлян на місці замку Ельзас. Також можливо, що середньовічні будівельники перепрофілювали та включили ці залишки у свою конструкцію.

Замок Пурпуркопф, окрім свого історичного та архітектурного значення, зберігає легенду, яка передається з покоління в покоління. Відповідно до місцевого фольклору, вважається, що в Ельзаському замку колись проживав таємничий лицар, який мав надприродні здібності. Казки розповідають про його здатність контролювати стихію та його непохитну відданість захисту регіону від ворогів.

Нагадаємо, що британські археологи виявили місто епохи Стародавнього Риму.

Вас може зацікавити:

Знахідка століття: археологи виявили "бібліотеку" раннього Китаю - фото

У Польщі розкопали схованку лицарів Середньовіччя: чим унікальна

Один з найдавніших у світі: як виглядає напис з ім'ям бога Одіна