RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

У Польщі розкопали схованку лицарів Середньовіччя: чим унікальна

На південному заході Польщі школярі з міста Тухоля випадково зробили археологічну знахідку бронзової доби, а у Свентокшиському воєводстві археологи виявили унікальні знахідки часів раннього Середньовіччя.

Про це інформує ресурс heritagedaily.

Серед артефактів, знайдених археологами, були виявлені фрагменти глиняного посуду, денарій польського короля Болеслава Сміливого, а також монети, прикраси зі срібла, свинцеві прикраси, бронзові хрести, предмети побуту, такі як ножі та крем'яні рушниці, спорядження, покриті бронзою, свинцеві та залізні гирі.

Читайте: На дні Середземного моря випадково знайшли 900-річний меч хрестоносця: фото і відео

Окрім того, дослідники виявили маленьке бронзове зображення коня та свинцеву булаву, які є символами військової могутності.

На думку вчених, зображення коня знаком приналежності до лицарських еліт древньої польської династії Пястов.

Доктор Марек Флорек з Інституту археології Університету імені Марії Склодовської-Кюрі в Любліні наголошує, що знайдені артефакти є унікальними історичними свідченнями раннього Середньовіччя в Польщі.

"З оповідань Ібрагіма ібн Якуба, єврейського купця з Іспанії, що досяг польських земель у 1060-х роках, ми знаємо, що Мешко I мав збирати податки у вигляді ваг і використовувати їх для виплати платні своїм людям. Тому, якщо в Дароміні в XI -XII століттях був лицарський двір, то їхня присутність, а також елементи озброєння та предмети еліти не повинні викликати подиву", - заявив професор Флорек.

Нагадаємо, що у Туреччині вчені виявили незвичайну практику поховання раннього римського імперського періоду, що складається з навмисно загнутих цвяхів, що покривають черепицю та шар вапна.

  • Вас може зацікавити:

У Перу археологи виявили унікальні гробниці з тілами померлих: фото

У Судані виявили залишки стародавнього храму: чим унікальна знахідка

Тисячі монет під землею: поляк знайшов унікальний скарб 17 століття