RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

​Будівництво житла для АТОшників на Потєхіна не має відношення до Голосіївського парку - директор

Будівництво житла для воїнів АТО на вулиці Потєхіна в Голосіївському районі не має ніякого відношення до національного парку - об'єкт відділений від парку міський дорогою. З такою заявою виступив директор парку Борис Дробот, передає Обозреватель.

Дробот стверджує, що ділянка СБУ, на якій почалося будівництво житлового комплексу, юридично не має відношення до парку.

"Ось там цю ділянка (показує в напрямку вулиці Потєхіна, - ред.). Юридично вона до нас не має ніякого відношення: від парку вона відділена дорогою. Парк - з одного боку, ділянку СБУ - з іншого", - зазначив Борис Дробот.

За словами директора, незважаючи на це, будівельна фірма взяла на себе ряд зобов'язань для зменшення антропогенного навантаження на парк.

"Забудовник узяв на себе зобов'язання відвести дощову каналізацію, яка зараз не відведена. Для нацпарку це плюс. Взяв зобов'язання відновити паркан і з боку Потєхіна, і з боку ВДНГ, промаркувати велосипедні та пішохідні маршрути в парку. Я не можу сказати, що підтримую забудову , але можу сказати професійно: забудовник здійснює комплекс заходів, які суттєво зменшують антропогенне навантаження на парк", - заявив Дробот.

Також він підкреслив, що активісти втягують нацпарк в усі конфлікти, які біля нього існують.

"Активісти втягують нацпарк в усі конфлікти, які є біля нього. Але ми маємо велику кількість інших - дійсно проблемних - ділянок в Києві, де забудовник влазить в ліс і в межі нацпарку, вирубує дуби: наприклад, як це було в урочищі Бичок. Так роблять і на Теремках, і з боку Ірпеня, і з боку Гостомеля, де в нацпарк лізе житлова забудова, і ніхто туди не йде мітингувати", - зазначив Дробот.

Він додав, що зараз на Потєхіна конфлікт перейшов в площину: хтось із громади за, інші - проти.

Як відомо, на Потєхіна в Голосіївському районі столиці представники деяких політичних партій ледь не побилися з місцевими жінками, які вийшли на підтримку будівництва житлових будинків, частина квартир в яких буде передана воїнам АТО.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоКиїв
Теги: Дробот