RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Стало відомо прізвище заступника голови корпорації, на якого напали в Києві: опубліковані нові фото

Постраждалим під час нападу в Києві на вулиці Саксаганського опинився заступник глави правління Державної продовольчо-зернової корпорації Олег Швець.

Про це повідомляє "Інформатор".

Вчора біля стадіону "Олімпійський" близько 21:00 на вулиці Саксаганського, 1, Олег Швець вийшов з офісу і прямував до свого автомобіля. Біля машини на нього напав чоловік з молотком. Охоронець потерпілого поранив зловмисника в ногу з травматичної зброї, коли той намагався втекти.

"Ми патрулювали район, спускалися по вулиці Еспланадній. Бачимо стрілянина і бігти два хлопця. Один з пістолетом, а інший тікає. Ми виходимо з машини, і біжимо спочатку за громадянином з пістолетом. Вдаємося до арки, водій наш перерізав йому шлях і зловили другого. Затриманого оглянули медики, життєво важливі органи не зачеплені, травму отримав від гумової кулі", сказав один зі співробітників поліції охорони.

Видання "Страна" з посиланням на джерело в МВС повідомляє, що за попередніми даними, кілер, який намагався вбити Швеця, приїхав з Херсонської області. Мотив скоєння злочину він не називає. Перевіряється версія про замовний напад з метою залякування.

Поліція розслідує попередньо замах на вбивство. Затриманому швидше за все в понеділок прокуратура вимагатиме арешт як запобіжний захід.

За інформацією Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Швець не володіє часткою в статутному капіталі ДПЗКУ (національний оператор зернового ринку) і не є акціонером компанії. Видання припускає, що причина нападу криється в бізнес-розборках на ринку великих зернотрейдерів.

За попередніми даними, чистий збиток корпорації в 2016 році склав 700 млн грн. Виручка збільшилася в порівнянні з 2015 роком на 5% - до 13 млрд грн. Чистий збиток в 2015 році склав 3,029 млрд грн.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно відбулася стрілянина в одному з ресторанів Києва.