RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У київському супермаркеті розгорівся скандал через незаконні обшуків підлітків

Охоронці супермаркету Ашан, який розташований на вулиці Берковецькій, 6 у Києві, провели незаконний обшук двох дівчаток-підлітків.

Про це повідомили батьки дівчаток та юрист Масі Найєм.

Після того як школярки розплатилися на касі, до них підійшли охоронці, звинуватили їх у крадіжці пилочки для нігтів і відправили в закрите приміщення для огляду речей. При цьому сама процедура проходила з порушеннями. Адже на місце не були викликані співробітники поліції і батьки дівчаток. До того ж їм погрожували, заборонили дзвонити батькам, а після того як пилочки не виявилося, охоронці і зовсім самовільно влізли в сумку і кишені дівчаток.

"Це тривало хвилин п'ятнадцять. Після цього їх відпустили. Я не уявляю в якому стані перебували ці діти, але факт в тому що змогли набрати батьків тільки хвилин через десять після того. Ніхто зі співробітників Ашана, які бачили в якому стані знаходяться діти, навіть не спробував надати їм допомогу!", - окремо відзначає Найєм.

Після події в однієї зі школярок через переживання відкрилася кровотеча з носа.

Поліцейським вдалося встановити особу одного охоронця - Віталія Коржа. За словами юриста, навіть в присутності батьків і правоохоронців він продовжував кричати на дітей. Також з'ясувалося, що Корж навіть не бачив відеозапис з моментом крадіжки, яку нібито вчинили дівчинки.

Разом з тим в самому супермаркеті заявили, що проводять внутрішнє розслідування і окремо відзначають, що охоронці - співробітники приватної охоронної компанії, а не магазину.

Також переписку з супермаркетом оприлюднила мама однієї зі школярок і зазначила, що винними в ситуації хочуть виставити її дочку з подругою.

На даний момент також відомо, що за фактом незаконного обшуку та погроз на адресу школярок батьки звернулися в поліцію у справах неповнолітніх.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі розповіли про інцидент екс-бійця ВСУ з касиркою, яка назвала Харків російським.