RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У Києві розгорівся новий скандал навколо школяра, який тероризував вчителів та учнів

У Києві в спеціалізованій школі № 311 8-річний учень тероризує весь клас: грубить дітям, штовхає їх, обзиває і не реагує на зауваження вчителів. Про нього в минулому році вже розповідали журналісти, коли дитина навчалася у школі № 247 на Троєщині. Тоді за заявами батьків відкрили 17 кримінальних проваджень, у результаті хлопчика примусово забрали в реабілітаційний центр.

Про це пише видання "Факти".

Однак наприкінці грудня батько викрав хлопчика з реабілітаційного центру.

"У нашому класі навчаються слабозорі діти, багато страждають серйозними захворюваннями. Наприклад, у мого сина атрофія зорового нерва. Це дуже небезпечно — якщо дитину, не дай Бог, вдарять, він може осліпнути. І тут з'являється новенький, який з першого дня починає поводитися, м'яко кажучи, неадекватно. Наприклад, коли діти переодягалися, він зіштовхнув мого сина з лавочки, потім перевернув лавку і обізвав сина дебілом", - сказала мама одного з учнів 2-А Катерина

Як пишуть журналісти, до появи в класі Артема (ім'я змінено) діти ставилися один до одного толерантно, а зараз з'явився учень, який їх ображає прямо в обличчя.

"У день, коли Артем з'явився в нашому класі, я, прийшовши в школу, побачила, як слюсар знімає ручки з вікон. Виявилося, Артем відкрив всі вікна, а потім спробував виштовхнути з вікна дівчинку. Ця дитина діє продумано: навмисне ставить підніжку, штовхає. Найжахливіше, що його батько все це схвалює. Коли на батьківських зборах ми розповіли йому про поведінку Артема, його тато заявив, що не бачить в цьому проблеми", - каже мама ще одного учня Анастасія.

"Розуміючи, що розмовляти з батьком марно, ми написали заяву директору, до Деснянської райадміністрації і в прокуратуру. Після цього всіх нас зібрали в районній адміністрації. Були присутні заступник голови адміністрації та начальник райвідділу освіти. Але розуміння у чиновників ми не знайшли. Нам було сказано: «Що ви від нас хочете? У хлопчика є напрям в цей клас». А наостанок нам було сказано: «Якщо у когось будуть побої, повідомляйте — залучимо до справи». Виходить, щоб нас почули, потрібно, щоб хоч одна дитина серйозно постраждав!", - обурюється Анастасія.

У свою чергу, завуч школи № 311 прокоментувала ситуацію наступним чином:

"Минулого тижня у нас на уроках сиділи представники соціальних служб, управління освіти, Нацполиции. Мені страшно було дивитися на бідну вчительку, яку в підсумку викликали «швидку». Безумовно, шкода учнів 2-А і їх батьків. Але з іншого боку можна зрозуміти і цієї дитини, і його батька".

А заступник начальника Служби у справах дітей КМДА Олексій Наумук заявив, що його відомство досі зазначена вище інформація не надходила.

Як повідомляв "Апостроф", раніше батька хлопчика, який тероризує школу, оштрафували на 51 гривню і звинуватили в неналежному вихованні.