RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Черговий потоп у Києві: синоптик розповіла, чого чекати далі

Зливово-грозовий фронт потроху залишає Київ, однак розслаблятися ще не варто, оскільки столицю України все ще може накрити новим буревієм.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook синоптик Наталка Діденко.

"Осередок зливово-грозовий вже відходить від Києва. Однак навколо ще кружляють метеоакули, як бачите. Я вже писала, що зараз така ситуація, коли раптово, з малої хмари, може розвинутися потужна злива, гроза, град і навіть шквал", - написала вона, опублікувавши карту з супутника.

Вона зазначила, що оскільки на найближчі дні ймовірність подібних процесів залишається, погоду потрібно сприймати дуже серйозно.

"На природу беріть дощовики, зупиняйтеся біля місць, де можна перечекати негоду, тримайте в багажнику необхідні речі для витягування машини з імпровізованого болота. Навіть якщо ви у великому місті, львівський і київський досвід показують, що жоден досвід не працює", - підкреслила синоптик.

Вона також нагадала, що під час ураганів не варто залишати авто під старими деревами.

"Якщо ви проводите веселий час вихідних днів у низинних районах міста, сто разів покружляйте, щоб припаркувати машину на узвишші. Навіть якщо ви звикли пересідати прямо з крісла клубу в власне автокрісло прямо на порозі. Все ж краще пройти пару метрів, намокнути, ніж потім тісно спілкуватися десь з півроку зі страховою компанією", - підкреслила синоптик.

Як повідомляв "Апостроф", 18 серпня пізно ввечері Київ знову опинився у владі стихії, в результаті якої підтопленими виявилися безліч вулиць, разом з припаркованими на них авто.