RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Новий символ: стало відомо, які дерева висадять у Києві замість каштанів

Експерти в області ботаніки заявили, що зів'ялі в центрі Києва каштани необхідно замінити іншими деревами.

Про це повідомляє "Інформатор".

До такого висновку дійшли зважаючи на те, що багато каштанів на Хрещатику почали хворіти, рано обсипатися і вмирати. За словами виконуючої обов'язки генерального директора КО "Київзеленбуд" Наталії Білоус, каштани в центрі Києва врятувати вже неможливо.

"Ми їх пробували лікувати від молі, але моль заводиться на вже хворих каштанах. Тобто позбавити його від молі можна, але дерево вже хворе. Єдиний вихід - це обробка їх хімією. Але розпорошувати хімікати в центрі міста - небезпечно для здоров'я людей. Так або інакше, нам доведеться знайти альтернативу каштанам", - розповіла Білоус.

У зв'язку з цим замість них влада міста планує висадити платан, вишню пташину або гіркокаштан червоноколірний. За ці варіанти жителі Києва проголосували в онлайн-опитуванні.

На головній вулиці столиці знаходиться 232 лунки, в які будуть висаджені нові дерева. Експерти в області ботаніки виступають за висадку платанів, оскільки це дерево швидко приживається, за ним простіше доглядати, а зовні дерева красиві.

"Вибір такого дерева зменшить ризики, що вони можуть не прижитися, і полегшить роботу по догляду за ними комунальним службам", - зазначив директор управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

Натомість кандидат біологічних наук Тетяна Счепіцька впевнена, що люди не дарма проголосували за гіркокаштан червоноколірний.

"Мені здається, багато жителів Києва не зможуть прийняти інше дерево на Хрещатику, крім каштана", - сказала вона.

Обраний рід дерева висадять в 2019 році, в рамках капітального ремонту Хрещатика.

На фото: платан, каштан, вишня пташина

Як повідомляв "Апостроф", комунальні служби продовжують покращувати і ремонтувати громадські об'єкти в Києві, але часто роблять це косо-криво. У мережі поділилися фотографіями відремонтованих територій.