RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Обвалення даху в школі під Києвом: винних пропонують показово покарати

Справа про покарання винних в обвалі даху спортшколи в Вишневому має стати показовою для всіх.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала глава Києво-Святошинської РДА Мирослава Смірнова, коментуючи обвал даху спортшколи "Фаворит" в Вишневому.

Вона повідомила, що всі документи щодо будівництва передані правоохоронним органам, а троє підозрюваних вже затримані.

"Вимагаю швидкого розслідування. Ця справа має стати показовою для всіх недобросовісних будівельників, з рук - не зійде. Моя позиція - винні мають відповісти за свої злочинні дії. Хто б це не був", - написала Смірнова.

Вона зазначила, що "перш ніж робити якісь висновки, має бути розуміння того, яка взагалі процедура будівництва такого об'єкта".

"Це тривалий процес, до якого залучені безліч фахівців і інстанцій, які вивчали і затверджували проект, технічні параметри, які перевіряли хід будівництва, і, нарешті, дали дозвіл на введення об'єкту в експлуатацію", - підкреслила чиновник.

За її словами, всі етапи, передбачені на державному рівні, були пройдені. Під усіма документами є підписи відповідальних осіб. А також було отримано позитивний висновок державної будівельної експертизи щодо проектно-кошторисної документації. Також, як того вимагає закон, було отримано дозвіл на виконання будівельних робіт від відділу державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Вишневої міської ради.

Виплата коштів здійснювалася тільки на підставі наданих підрядником актів виконаних робіт та довідок про вартість виконаних робіт, підписаних особою, відповідальною за технічний нагляд.

По завершенню робіт органи державної архітектурної інспекції видали сертифікат про готовність об'єкта до експлуатації.

На підтвердження своїх слів Смирнова виклала документи для прозорості і публічності процес.

На даний час ведеться слідство. Затримані причетні особи вже надають пояснення.

Як повідомляв "Апостроф", обвалення даху сталося 1 грудня. Уже 2 грудня стало відомо про затримання підозрюваних.