RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У столиці перестали видавати карту киянина: що відбувається

В "Ощадбанку" перестали оформляти і видавати Картки киянина, але проблему пообіцяли незабаром вирішити.

Про це повідомляє газета "Сегодня".

"Ходила до відділення, щоб дізнатися про переоформлення карти. Мені сказали, що їх видача тимчасово припинена. Що робити - незрозуміло. В інших банках її не оформляють. А зараз Картка киянина дуже потрібна. Без неї спокійно в тролейбусі не проїдеш - вимагають прикладати до валідаторів", - розповіла обурена пенсіонерка Марія Пономаренко.

"На гарячій лінії банку говорять, що оформлення карток припинено з технічних причин. Радять тільки періодично передзвонювати і дізнаватися обстановку", - розповів Валерій Борисов.

У газеті зазначають, що про проблему знають уже в КМДА. Там пообіцяли якнайшвидше відновити оформлення карток.

"У департаменті соцполітики КМДА ще раз пояснюють нововведення з проїздом пільгових категорій: валідувати карту в наземному громадському транспорті повинні лише пільговики-кияни. Ті пасажири, які мають загальнодержавні пільги на безкоштовний проїзд, можуть поки їздити за посвідченнями, кондуктори не мають права вимагати у них оплату", - йдеться в повідомленні.

Також ситуацію прояснили і в "Ощадбанку".

"За рішенням КМДА було змінено продукт "Картка киянина", що передбачає модернізацію технологічного процесу видачі і обслуговування таких карт. Зараз в банку триває внесення змін до укладених договорів з техпідрядчиками і тестування. Тому протягом нетривалого часу банк не видавав нових Карток киянина, але не призупиняв прийом документів від жителів на їх виготовлення. Видача нових карт, оснащених безконтактним чіпом, відновиться найближчим часом", - повідомили в "Ощадбанку".

Однак жителі також поскаржилися, що при оформленні карти намагаються нав'язати доппослуги. Зокрема, в деяких відділеннях вимагають перевести в цей банк пенсію або оформити страховку, а в разі незгоди відмовляються оформляти електронний документ. В "Ощадбанку" пояснюють, що у людей є право вибору.

"Пропонуємо клієнтам-пенсіонерам відкриття Картки киянина в двох безкоштовних тарифних пакетах. "Пенсійний" дає можливість отримувати пенсійні виплати на картку і користуватися, крім пільг, іншими перевагами, а "Соціальний" не передбачає переказ пенсій. У разі відмови клієнта від пакета "Пенсійний" Картка киянина оформляється в пакеті "Соціальний" при наявності посвідчення, що дає право на пільги. Придбати страхові продукти співробітники банку можуть пропонувати теж тільки додатково, це за бажанням клієнта", - пояснили у банку.

Цього року Картка киянина стане актуальною і для жителів, які не мають ні пільг, ні офіційної реєстрації в Києві. Наприклад, ті, хто її оформить, зможуть віддавати дітей в київські садки і не платити за них величезні суми.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві готується сумнівне рішення по покупці містом системи-оператора "Картки киянина", на яку буде витрачено понад 100 млн гривень з міського бюджету.