RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Київ попередили про насування екокатастрофи: все дуже погано

Річка Дніпро піддається в Києві серйозній загрозі: вона забруднюється хімікатами, цвіте, заростає водоростями і швидко міліє.

Про це з посиланням на екологів повідомляє ТСН.

"Його перегородили дамбами і він втратив течію. Річка не в змозі змити те, що в неї падає, коктейль з усієї таблиці Менделєєва. У Києві дві тисячі мийок, вода з яких разом з хімічними засобами стікає у Дніпро. Фосфати – добриво для водоростей. Дніпро цвіте", - говорить глава Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.

Для наочності активісти та екологи влаштували прес-конференцію про проблеми Дніпра на мілині прямо посеред річки. Таких мілин в столиці - 56. Спікери стояли по коліна у воді.

Екологи прогнозують, що мілин буде більше. Мілини - це природний процес змішування піску. Якби не водна рослинність - вона їх фіксує. Кількість рослин збільшується через забруднення, а тому вода цвіте. Наприклад, неподалік від пам'ятника засновникам Києва теж мілина. Уздовж берега - зарості очерету, а ще три роки тому на цьому місці була річка.

Як зазначається, влітку 2016 року журналісти провели експедицію по Дніпру. За 20 днів подорожі вони стали свідками неконтрольованих скидів відходів підприємств в річку, бачили зелену і білу піну, чорну воду, червоні від заліза та інших скидів поля, нафтову плівку.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Києві фахівці перевірили найпопулярніші пляжі і знайшли у воді кишкову паличку.