RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Скандал в ПриватБанку в Києві: жінку-трансгендера взяли в "заручники"

Українську правозахисну активістку і трансгендерну жінку Анастасію-Єву Домані закрили в приміщенні ПриватБанку в Києві після конфлікту з менеджером банку.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначає Домані, менеджер банку зверталася до неї в чоловічому роді і порадила "звернутися до лікаря". Після опублікованого в Facebook поста, охоронець банку закрив двері і попросив видалити фото.

"Прийшла в банк, ніхто не сказав, що каса не працює. Там уже зібралася черга. Я зробила зауваження співробітникам банку про те, що треба поставити табличку — каса не працює. Менеджерка почала мені хамити і я попросила книгу скарг і зауважень. І далі почалося: "Я вас пам'ятаю, коли була менеджеркою в тому залі. Пам'ятаю про ваш шлюб. А що у нас так можна? Бідні діти. Що там каже законодавство про цей шлюб?". Зверталася до мене у чоловічому роді: "Я знаю, чому ти прийшов". Я зробила її фото. Охорона банку зачинила мене зсередини, поки я не видалю фото. Коли почали дзвонити з офісу приватбанку та зателефонували журналісти, двері відкрили", - розповіла Анастасія-Єва Домані в коментарі журналістам "Громадського".

Згодом до відділку приїхала поліція. Правозахисниця написала заяву щодо незаконного затримання та спроби розголошення персональних даних. Також з нею зв'язалися з головного офісу ПриватБанку з проханням надіслати аудіозаписи, які зробила клієнтка під час сварки з менеджером.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в суботу, 31 серпня, в Одесі представники ЛГБТ спільноти та інші жителі міста зібралися на Марш Рівності.