RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

В "Укрбуд" назвали причини падіння темпів будівництва житла в Києві

Зниження темпів на деяких об'єктах житлового будівництва в Києві пов'язане з політичною боротьбою та економічними факторами.

Про це в інтерв'ю KV заявив генеральний директор "Укрбуд Девелопмент" Олег Майборода.

За його словами, літо для більшості девелоперів виявилося складним, оскільки на традиційно низьку активність покупців в цей раз наклалися додаткові особливості.

"По-перше, зміцнення курсу гривні при неможливості знизити ціну квадратного метра. У людей заощадження в доларах, і ті, хто збирався купити квартиру, чекають його подорожчання", - розповів він.

Майборода визнає, що на не найкращі продажі за останні півроку також вплинула політична ситуація, "яка відлякувала багатьох клієнтів".

"А з виборами в Раду нічого не закінчилося - ця тенденція продовжилася і влітку", - підкреслив він.

Майборода також зазначив, що ключова особливість українського ринку первинної нерухомості - в будівництві в основному за рахунок інвесторів, людей, які купують квартири в споруджуваному будинку і таким чином фінансують будівництво. Так в Україні за рідкісними винятками працює практично весь бізнес в житловому будівництві.

"Якщо фінансування з боку інвесторів буде недостатнім, то і високі темпи робіт підтримувати складніше. Необхідно залучати резерви, додаткові кошти, збільшувати товарний кредит і так далі. Природно, це зайняло якийсь час, через що і виникло невелике провисання. Зате паралельно ми змогли провести аудит наших об'єктів і оптимізувати подальші витрати на будівництво ", - підкреслив гендиректор "Укрбуд Девелопмент".

Він додав, що до кінця року "Укрбуд" планує ввести в експлуатацію п'ять нових житлових комплексів у Києві на 2,5 тисячі квартир. А в першому півріччі 2020 року корпорація націлена на здачу ще шести об'єктів.