RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

З'явилися фото і розповідь про героя, який рятував людей під час НП з окропом в ТРЦ Києва

Один з охоронців торгово-розважального центру "Ocean Plaza", який 13 січня затопило окропом через прорив теплотраси, з обпаленими ногами виніс на руках дівчину і допомагав виводити відвідувачів кафе.

Про геройський вчинок повідомили в прес-службі ГУ ДСНС в місті Києві.

Під час аварії на магістральній лінії гарячого водопостачання на вулиці Антоновича в Києві сталося підтоплення нульового і мінус першого поверхів торгово-розважального центру "Ocean Plaza". До прибуття пожежно-рятувальних підрозділів евакуацією відвідувачів займалися охоронці ТРЦ.

Один з них, 25-річний Микола Джавлах прийняв інформацію, що на нульовому поверсі в магазині одягу знаходиться три дівчини. Майже вся площа підлоги магазину була підтоплена гарячою водою, а через гарячий пар було важко дихати, тому дівчатам важко було вибратися самостійно.

"Не гаючи часу, герой-охоронець вивів двох дівчат на безпечну територію і повернувся в магазин, щоб врятувати третю. На той час ноги сильно обпекло, було важко ходити, відпочити не було часу, адже кожну хвилину ситуація ускладнювалася. Спочатку хлопець хотів зняти взуття , але потім зрозумів, що ідея погана. Взявши дівчину на руки, Микола Джавлах швидко, проте обережно, поніс врятовану на вулицю ", - розповіли історію мужнього вчинку в прес-службі ГУ ДСНС.

Після порятунку дівчат з магазину, Микола Джавлах разом з колегами надавав допомогу відвідувачам кафе "Руколла", які опинилися в гарячій пастці.

Коли рятувальна операція була завершена, охоронець звернувся за допомогою до медиків, які діагностували у нього опіки ніг II-го ступеня.

Як повідомляв "Апостроф", за дві доби робочі "Київтеплоенерго" повністю відновили роботу пошкодженої ділянки біля ТРЦ Ocean Plaza в Києві, де прорвало трубу з окропом.