RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Йде боротьба за життя: з'явилися тривожні дані про заражених коронавірусом в Києві, фото

В Олександрівській лікарні в Києві лікарі борються за життя пацієнтів у важкому стані, які заражені коронавірусом.

Про це повідомляє головний лікар Олександрівської лікарні Людмила Антоненко на своїй Facebook-сторінці.

Вона зазначила, що два пацієнта на ЕКМО (Екстракорпоральна мембранна оксигенація - метод насичення крові киснем при розвитку важкої гострої дихальної недостатності - "Апостроф") у вкрай важкому стані.

"Одному з них саме зараз проводиться діаліз. Два місяці тому ми боролися за життя хворого, у якого були аналогічні ускладнення на тлі діагностованого грипу А. Він вижив і одужав. І це дає нам всім надію!", - написала Антоненко.

За її словами, навіть вночі у лікарів кипить робота. До порятунку важких хворих долучені не тільки інфекціоністи, анестезіологи, реаніматологи, а й герої "невидимого фронту" - лаборанти, без яких неможливо ні діагностувати, ні правильно лікувати жодне захворювання.

В Олександрівській клінічній лікарні в інфекційних відділеннях всього знаходиться 60 хворих, підтверджених COVID-19 - 39, з підозрою - 21 з пневмонією - 37.

"Ще раз закликаю! Не допустіть розгортання трагічних сценаріїв, не доводьте до нашого з вами знайомства саме в ці страшні часи - залишайтеся вдома!", - закликала лікар дотримуватися карантину.

Як повідомляв "Апостроф", за даними на вечір понеділка, 30 березня, в Україні виявлено вже 548 випадків зараження коронавірусом, причому 13 з них виявилися смертельними.