RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Продати все - єдине, на що здатна ця влада: Віталій Нестор висловився про ринок землі

Партія "Батьківщина" заявила про грубе порушення розгляду і прийняття закону про ринок землі і вимагає його скасування.

"Замість твердої переговорної позиції з зовнішніми кредиторами і чіткої антикризової стратегії, країну задешево продають оптом. Продати все - це єдине, на що здатна ця влада", - заявив глава столичної "Батьківщини" Віталій Нестор в Facebook.

Команда "Батьківщини" зареєструвала у Верховній Раді проект постанови авторства Юлії Тимошенко і Вадима Івченка про скасування закону № 2178-10, який передбачає продаж українських земель сільгосппризначення.

"Рік тому Зеленський переможно вийшов до другого туру президентських виборів під гаслами народовладдя і справедливості. Через рік, всупереч очікуванням українців, під покровом ночі і карантину спостерігав як парламент виконував його вказівку з розпродажу української землі", - зазначив Нестор.

Авторами проекту постанови зазначається, що рішення Верховної Ради суперечить інтересам держави і людей, вони звертають увагу на зухвале порушення ряду статей Регламенту (порушення вимог частини першої статті 116, частини першої статті 117, частин першої і другої статті 118, частин другої та п'ятої статті 121) .

"Фракція "Батьківщина" неодноразово звертала увагу на пленарному засіданні на наявність порушень регламентних приписів при розгляді і голосуванні зазначеного законопроекту. Однак, в порушення частини четвертої статті 48 Регламенту, головуючий не вжив заходів для усунення зазначених порушень, залишаючи звернення про регламентні порушення без належного розгляду", - йдеться в пояснювальній записці документа.