RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

​Спалах коронавірусу в інтернаті Києва: Кличко розповів про результати перевірок

Після спалаху захворювання коронавірусом в Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат в Києві Держпродспоживслужба проінспектувала всі інтернатні заклади, підпорядковані місту.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

За словами глави міста, всі інтернатні установи столиці з початку дії обмежувальних заходів було закрито для відвідувачів.

Але перевірку провели в 8 установах. Зокрема, в Дарницькому і Святошинському дитячих будинках-інтернатах, в Київському геріатричному пансіонаті і пансіонаті ветеранів праці. Також проінспектували 4 психоневрологічних інтернати - Ново-Білицький, Київський, Святошинський та інтернат в Пущі-Водиці.

"Перевіряли на дотримання вимог карантину. Зокрема, чи здійснюють температурний контроль персоналу і підопічних, чи дотримуються правила проведення дезінфекції приміщень, чи забезпечені ці установи засобами індивідуального захисту та дезінфекції. За результатами інспекції особливих порушень не виявили", - розповів Кличко.

Також він зазначив, що в Київському пансіонаті ветеранів праці було рекомендовано закупити додатково маски, бахіли і костюми індивідуального захисту в розрахунку на один рік.

Мер розповів, що в Дарницькому інтернаті вихованці і персонал знаходяться на карантині під контролем медиків, стан їхнього здоров'я задовільний. В інтернаті щодня проводять спецобробку приміщень будівлі.

"Тестування на коронавірус в інших 7 інтернат-закладах міста проведуть цього тижня. Про результати ми повідомимо", - зазначив мер Києва.

Як повідомляв "Апостроф", 15 травня в Києві в Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат підтверджено 81 випадок захворювання COVID-19, четверо з інфікованих госпіталізовані, а інші знаходяться в установі і на самоізоляції.