RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Києві офіційно відкрили пляжі для купання: список

Київські пляжі відкрили для купання після відповідного схвалення з боку Держпродспоживслужби.

Про це сказав мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції.

"Міські пляжі відкрили для купання. У цьому році паспорти готовності отримали 12 пляжів та 20 зон відпочинку без купання. Які саме - можна ознайомитися на сайті комунального підприємства "Плесо". Держпродспоживслужба провела лабораторні дослідження води. Перевірили і якість питної води у фонтанчиках на пляжах", - сказав Кличко.

Він нагадав, що за останні кілька років місто оновило 6 пляжів.

Київські пляжі стають доступнішими і для людей з інвалідністю. На восьми пляжах розміщено спеціальні крісла-амфібії, а персонал знає, як допомагати громадянам з інвалідністю.

На кожному сертифікованому пляжі працюють рятувальні пости.

Мер також закликав киян проявляти свідомість та дотримуватися на пляжах правила безпеки, в тому числі, пов'язаних з карантинними обмеженнями.

За словами Кличка, в цьому році збільшилася кількість київських пляжів, які отримали міжнародну нагороду "Блакитний прапор". Така нагорода означає, що пляж відповідає більш ніж 30-м критеріям якості та безпеки. 18 червня "Блакитний прапор" підняли на пляжі "Троєщина".

Мер Києва показав відео про те, як виглядає оновлений пляж "Троєщина". Крім "Троєщини" нагороду "Блакитний прапор" отримали ще 7 міських пляжів.

Статус столичних пляжів зараз такий:

Як повідомляв "Апостроф", купальний сезон в Україні планували відкрити з 1 червня, проте відкриття перенесли.